Vopsit jante Bucureşti

Dacă nu sunteţi încă familiarizați cu termenul powder coating, trebuie să știți că se referă la procedeul de vopsire a jantelor în câmp electrostatic,în culoarea aleasă chiar de către șoferi, care au foarte multe opțiuni din care pot alege în atelierul nostru de vopsit jante în București. Acesta este un procedeu diferit de vopsirea convenţională atât de nociva pentru mediul înconjurător şi nu foarte durabilă şi rezistentă. Rezistenţa mecanică superioară a stratului de vopsea aplicat pe jante, coroborată cu aspectul impecabil, reprezintă principalele motive pentru care ar trebui sa alegeți powder coating-ul dacă doriți să vopsiți jantele mașinii.

Vopsit jante Bucureşti

Pentru a înțelege mai bine ce presupune tehnica powder coating, vă vom explica fiecare etapă din procesul pe care îl realizăm în atelierul nostru de vopsit jante din București.

Prima etapa: tratarea jantelor prin sablare

Aceasta este o etapă de pregătire a suprafeței metalice a jantelor, fără de care vopsirea prin tehnica powder coating nu poate fi realizată. Se poate spune chiar că sablarea este cea mai importantă dintre toate etapele procesului. Sablarea este o metodă eficientă şi rapidă prin care se îndepărtează impurităţile de la nivelul jantelor auto. Curăţarea este de tip abraziv, folosind un nisip fin, care netezește, însă nu afectează jantele din punct de vedere structural.

Vopsit janta Bucureşti

Sablarea are rolul de a îndepărta rugina, straturile vechi de vopsea şi alte particule de pe suprafața jantelor. În acest scop, tehnicienii inspectează fiecare centimetru al jantei, pentru a fi siguri că nu ratează nicio zonă. Dacă sablarea nu ar fi realizată în mod corespunzător, vopseaua nu ar adera la suprafața jantelor. Cu cât sablarea este mai temeinică, cu atat calitatea finisajului va fi mai bună.

Etapa a doua: vopsirea în câmp electrostatic

Cea de-a doua etapă este vopsirea propriu-zisă a jantelor, adică pulverizarea particulelor de vopsea pe suprafața metalică. În această etapă se folosește un pistol de vopsit care funcționează la cele mai înalte standarde din domeniu. Rolul pistolului de vopsit este de a da pulberii de vopsea uscată o încărcătură electrică pozitiva, de unde și denumirea de vopsire în câmp electrostatic.

Vopsit jante Ilfov

Etapa a treia: polimerizarea în cuptorul special

Ultima etapă a procedeului de vopsire prin tehnica powder coating este polimerizarea. Concret, jantele sunt introduse într-un cuptor, unde sunt expuse unei temperaturi foarte ridicate, de 180 °C. Deși timpul poate să varieze în funcție de vopseaua utilizată, în general sunt suficiente doar 20 de minute pentru ca vopseaua să se întărească și să adere perfect la suprafața jantelor.

Absolut toate cele trei etape ale procedeului de vopsire a jantelor prin powder coating sunt foarte importante pentru un rezultat final impecabil. Totul trebuie realizat de către profesioniști, care vă garantează o rezistenţă sporită şi o durabilitate în timp net superioară vopselei tradiţionale. După ce jantele sunt scoase din cuptor și sunt lăsate la răcit o perioadă scurtă de timp, acestea pot fi montate imediat pe autoturism.