Vopsire Jante

Vopsirea jantelor la SRZ se face numai in mediu controlat, iar procedura se numește Powder coating sau vopsirea in camp electrostatic. Acesta este un proces diferit fata de vopsirea conventionala datorita faptului ca se foloseste vopsea sub forma de pulbere. Aceasta pulbere foarte fina trece printr-un dispozitiv de pulverizare (pistol) si adera electrostatic la suprafata piesei de vopsit. In etapa urmatoare, piesa intra in cuptorul de polimerizare, unde atinge temperaturi de 180 de grade.

Unul din avantajele folosirii acestui procedeu este rezistenta mecanica superioara a stratului de vopsea aplicat.

Etapele vopsirii electrostatice

Pasul 1

Pentru a putea vopsi o suprafata metalica prin acest procedeu este necesar ca aceasta sa fie trata anterior prin sablare. Sablarea este procedeul esential din lantul reconditionarii suprafetelor metalice.

Pasul 2

Vopsirea in camp electrostatic se realizeaza cu ajutorul pistolului de ultima generatie GEMA Optiflex care da pulberii o incarcatura electrica pozitiva, inainte ca aceasta sa adere la piesa de vopsit.

Pasul 3

Polimerizarea este etapa in care piesa acoperita de pulbere se introduce in cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute. In aceasta etapa vopseaua se intareste si adera la suprafata piesei vopsite.

Aplicabilitate

Etriere

Cadru (velo)

Cadru si piesa motocicleta

Componente motor

Vopsire Jante si Polish Jante Prin Vopsitorie Electrostatica

   Vopsire jante este un procedeu complex ce îl vom explica în rândurile de mai jos. Experiența SRZPowderCoating.ro vă va ajuta să luați cea mai bună decizie în dorința de a oferi jantelor mașinii o nouă înfățișare. Dacă vă gândiți să apelați la procedeul de vopsire electrostatica sunteți în cel mai bun loc, avem atât experiența necesară cât și tehnologia. Acest procedeu formează o peliculă dură ce va proteja roțile autoturismului dumneavoastră de condițiile meteorologice dure, păstrând un aspect deosebit pentru mult timp și practic transformându-vă orice călătorie într-o experiență unică.
  În primul rând, alegeți tipul de material cu care doriți să fie acoperite jantele. Procedeul de vopsire jante prin vopsire electrostatica se bazează pe un amestec de polimeri care au rol de protecție pentru metalul de dedesubt. Aceste acoperiri sunt mai durabile decât vopseaua convențională, deoarece rezistă la decolorare și la ciobire și chiar la acțiunea razelor UV asupra jantelor.

  Ca un extra-bonus, procesul de vopsire electrostatica garantează o durată de viață mai mare decât vopseaua standard. Dacă doriți să aveți jante noi, cu aspect personalizat, pentru mașina dvs., trebuie să le pregătiți pentru vopsire electrostatica. Trebuiesc urmați câțiva pași pentru a vă pregăti jantele pentru acest proces. În primul rând, acestea trebuie curățate temeinic. Apoi, vor fi sablate, ceea ce va îndepărta murdăria și le va face aspre.
  După aceea, vor fi uscate într-un cuptor și amorsate pentru procesul de vopsire jante. Spre deosebire de vopseaua obișnuită, acoperirea cu pulbere este mai durabilă. Se leagă de suprafața metalică a jantelor, rezultând o acoperire mai groasă, uniformă și o viață mai lungă. În comparație cu vopseaua obișnuită, acoperirea cu pulbere este, de asemenea, mai bună pentru mediu și este o modalitate bună de a vă înfrumuseța jantele. Pentru un finisaj impecabil, este esențială curățarea corespunzătoare a jantelor apoi sablarea lor.

Avantajele procesului de vopsire electrostatica pentru vopsire jante

   Vopsire jante prin vopsire electrostatica poate fi aparent un procedeu costisitor, dar există câteva detalii de care trebuie să țineți cont înainte de a lua o decizie privitoare la modalitatea de vopsire a jantelor autoturismului dumneavoastră. Cel mai important argument este calitatea. Spre deosebire de procedeul clasic de vopsire, vopsirea electrostatica asigură o protecție superioară a jantelor și va dura mai mult decât o vopsire jante standard. Nu trebuie ignorat nici aspectul.
  Puteți adăuga o notă unică mașinii dumneavoastră prin procedeul de vopsire electrostatica. Aplicarea unui strat de înaltă calitate va fi o investiție bună, deoarece va proteja jantele de decolorare și rugină. Acest tip de finisaj poate prelungi considerabil durata de viață a jantelor autoturismului dumneavoastră și îi conferă unicitate și stil. În timp ce vopseaua convențională nu poate egala durabilitatea jantelor acoperite cu pulbere, această opțiune de acoperire este mai ieftină decât cumpărarea unora noi.

  Procedeul de vopsire electrostatica protejează de asemenea jantele autoturismului dumneavoastră de murdărie, substanțe chimice sau acționări mecanice. O astfel de jantă va suporta mai ușor impactul cu resturile întâlnite pe drum, asigurând pe lângă aspectul estetic indiscutabil și un substanțial plus de siguranță. O analiză simplă ne va spune că jantele sunt partea cea mai expusă a unei mașini, din acest motiv este esențial să le menținem într-o stare corespunzătoare din punct de vedere mecanic, pentru a fi pregătite în orice moment să preia șocurile și să elimine riscurile potențiale întâlnite pe șosele.
  Nu trebuie scăpat din vedere că asupra lor acționează în permanență hazardul, iar de calitatea jantelor de multe ori depinde chiar viața dumneavoastră. Și chiar dacă este un proces complex, extrem de dificil de realizat acasă, astăzi puteți apela la specialiștii SRZPowderCoating.ro a căror experiență și calificare vă va garanta obținerea unor rezultate excepționale tehnice și estetice.

Avantajele procedeului de polish jante

   Polish jante este un procedeu rapid și ușor prin care autovehicolul dumneavoastră își va recăpăta strălucirea. Un beneficiu major al acestuia este diminuarea considerabilă a riscului oxidării, la care sunt supuse jantele. Pe lângă faptul că sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul mașinii tale, jantele de aluminiu sunt, de asemenea, mai ușor de întreținut decât cele cromate. În plus, aplicarea unui polish jante le mărește și durata de viață a acesteia.
  Dacă le lustruiți în mod regulat, veți economisi bani pe termen lung. Un alt avantaj al lustruirii este că jantele din aliaj par astfel mai atrăgătoare și mai dure. O jantă lustruită din aliaj ușor este o modalitate excelentă de a vă face mașina să arate uimitor și este o alegere populară pentru scena tuningului auto. În același timp, finisajul lucios este mai ușor de întreținut decât cel cromat iar aspectul este mult mai spectaculos.

  Pe lângă restabilirea strălucirii roților, vă puteți gândi la polish jante și pentru a proteja vopseaua aplicată pe roată. Funcție de tipul de finisaj al unei jante avem diferite procedee de polish, cu diferite tipuri de ceară. Astfel, ne asigurăm că lucrarea va avea o durată de viață optimă, protejând roțile autoturismului dumneavoastră pentru mult timp. Produsele profesionale folosite de SRZPowderCoating.ro asigură atât un aspect estetic remarcabil cât și protecție la impact la nivelul drumului, roțile fiind astfel mai pregătite în confruntarea zilnică cu nesfârșitele pietricele întâlnite inevitabil pe șoselele noastre.
  Indiferent dacă autoturismul dumneavoastră este echipat cu roți de metal sau din aliaj, un polish jante este un cadou minunat pentru el, de care vă puteți bucura împreună. Mai mult, este o investiție pe termen lung, acest procedeu mărind durata de viață a jantelor și contribuind astfel la importante economii în bugetul dumneavoastră.