Vopsire jante în câmp electrostatic

Procedeul de vopsire jante în câmp electrostatic, numit și powdercoating, reprezintă un proces diferit faţă de vopsirea convenţională a jantelor. Pentru powder coating se utilizează vopsea sub formă de pulbere fină, care trece printr-un pistol de pulverizare şi aderă electrostatic la suprafaţa piesei de vopsit, în cazul acesta fiind vorba despre jante. Ulterior, janta intră în câmpul de polimerizare, unde este expusă la temperaturi de 180 °C.

Vopsire câmp electrostatic

Întreg procesul de vopsire jante în câmp electrostatic asigură o rezistenţă mecanică superioară a vopselei aplicate, însă avantajele nu se opresc aici, după cum veți putea observa din informațiile care urmează.

Procedeul de vopsire jante în câmp electrostatic oferă durabilitate

Dacă vă gândiţi să alegeţi un procedeu de vopsire a jantelor care să fie rezistent în timp, cu siguranţă varianta în câmp electrostatic este cea ideală. Procedeul de vopsire jante în câmp electrostatic nu numai că îmbunătăţeşte aspectul jantelor, ci durează o perioadă îndelungată de timp. Dacă este aplicată în mod corect, vopseaua aplicată în câmp electrostatic durează de trei ori mai mult decât cea aplicată prin metoda tradiţională.

Powder coating-ul asigură rezistenţa sporită a jantelor

Vopsit câmp electrostatic

A alege procedeul de vopsire jante în câmp electrostatic reprezintă o variantă mult mai bună, datorită rezistenței sporite dată de expunerea la temperaturi foarte crescute. Concret, după ce se aplică particulele de vopsea, jantele se introduc într-un cuptor special. Astfel, pelicula de vopsea va fi mai groasă și mai consistentă, rezistând șocurilor mecanice. Pentru că jantele trebuie să fie rezistente atât condiţiilor meteo, cât şi condiţiilor deloc prietenoase de pe şoselele ţării, acest procedeu se va dovedi de bun augur pentru jantele autoturismului pe care îl deţineţi şi îl conduceţi.

Vopsirea jantelor în câmp electrostatic, o alegere mai prietenoasă cu mediul

Din punct de vedere ecologic, dacă doriți să contribuiți la protejarea mediului înconjurător, trebuie să ştiţi că procedeul de vopsire jante în câmp electrostatic este mult mai prietenos cu natura, comparativ cu alte metode. Powder coating-ul nu conține compuşii volatili organici (VOC) care se găsesc în formula vopselei tradiționale. Acești compuși sunt nocivi atât pentru sănătate, cât și pentru mediul înconjurator.

O alegere excelentă din punct de vedere al raportului calitate-pret

Vopsire cadru motor câmp electrostatic

Nu în ultimul rând, dacă vreţi să vă schimbaţi aspectul maşinii şi să economisiţi nişte bani, vă este recomandat procedeul de vopsire jante în câmp electrostatic. Economisirea banilor se face pe termen lung,pentru că nu este necesară revopsirea jantelor într-un interval scurt de timp, datorita rezistenței sporite. Preţurile variază în funcție de dimensiunea jantelor, însă costul total al powder coating-ului pentru un set complet de 4 jante nu depășește 1000 de lei.