Sudura jante aliaj Bucuresti

Ați observat recent fisuri sau zgârieturi adânci pe suprafața jantelor mașinii? Dacă răspunsul este da, este nevoie sa duceți autoturismul într-un atelier care oferă servicii de sudură jante aliaj în București. Atenție, însă, la tehnica de sudură folosită, care influențează atât aspectul final al jantelor, cât și nivelul lor de rezistență!

Deşi anunţurile “sudorilor profesionişti” care se oferă să vă recondiţioneze şi să vă repare jantele de aliaj sunt numeroase, este important să apelaţi la o echipă de specialiști care folosesc echipamentele şi tehnicile necesare pentru sudură în mediu protejat cu argon de tip TIG/ WIG. Motivul? Acest tip de sudură asigură o bună calitate a îmbinărilor, având un grad de puritate ridicat, fără defecte. Rezultatul obținut este elegant, fără urme de zgură şi fără stropi la sudare. Tocmai din aceste motive, la SRZ Powdercoating echipa noastră de profesioniști oferă servicii de sudură jante aliaj în București în mediu protejat, cu argon de puritate ridicată.

Ce presupune procedeul de sudură jante aliaj TIG/ WIG?

Terminologiile TIG/ WIG vin de la Tungsten Inert Gas, respectiv Wolfram Inert Gas și înseamnă, de fapt, același lucru, singura diferență fiind de ordin lingvistic. Concret, în limba germană, cuvântul „tungsten” din engleză se traduce în „wolfram”. În ambele cazuri este vorba despre un metal dur, greu și rezistent la căldură, iar pentru protecția împotriva oxidării, în timpul procedeului de sudură se utilizează un gaz inert.

În termeni cât mai simpli, se poate spune că procedeul TIG/ WIG este similar cu sudura cu flacără. Însă, căldura necesară topirii metalului este furnizată de arcul electric, cu un control deplin asupra adaosului de material. Procedeul de sudură jante din aliaj TIG/ WIG este format din mai multe etape, după cum urmează:

 • examinarea jantelor pentru găsirea defectelor (cu lichide penetrante sau vizual);
 • evidenţierea defectelor găsite pe suprafaţa jantelor;
 • polizarea jantelor, pentru îndepărtarea defectelor;
 • degresarea zonei;
 • alegerea materialului de adaos, care trebuie să corespundă întotdeauna cu cel de bază al jantelor;
 • sudura propriu-zisă.

Care sunt avantajele folosirii acestui tip de sudură pentru jante din aliaj?

Procedeele de sudură TIG sau WIG sunt excelente pentru îmbinarea jantelor din aliaj fisurate sau crăpate, din următoarele motive:

 • calitate ireproșabila a îmbinărilor sudate pe suprafața jantelor;
 • grad de puritate foarte ridicat al sudurii;
 • în timpul sudurii nu se formează stropi;
 • la nivelul cusăturii nu exista zgură:
 • lipsa defectelor la îmbinare;
 • posibilitatea de a suda chiar și table foarte subțiri, de doar 0,5 mm;
 • posibilitatea de a suda toate tipurile de metale.

Este foarte important ca atelierul în care mergeți cu mașina pentru sudură jante din aliaj în București să aibă dotările necesare pentru a executa o lucrare ireproșabilă, care să corespundă criteriilor de calitate pe care le oferă sudura în mediu protejat cu argon, de tip TIG sau WIG. În caz contrar, reparația jantelor nu va fi făcută la standardele pe care le așteptați. Veți putea întâmpina probleme precum aspectul neplăcut al jantelor, cauzat de îmbinarile vizibile, dar și un randament scăzut al anvelopelor, care vor fi fixate pe niște jante neconforme.