Reparaţii jante aliaj Bucureşti

Până nu demult, jantele din aliaj erau un accesoriu de lux, un moft pentru conducătorii auto cu posibilitati financiare mai mari. Din fericire, acum acestea vin ca o dotare standard pentru majoritatea tipurilor de mașini şi sunt o sursă de inspiraţie pentru cei interesaţi, varietatea de modele fiind un motiv în plus pentru a le expune pe şoselele din România.

Reparaţii jante aliaj Bucureşti

Deşi jantele din aliaj sunt o investiţie importantă pentru maşina pe care o conduceţi, şoselele din România, cu gropi de dimensiuni impresionante, care de la an la an se măresc, reprezintă un pericol pentru aceste accesorii, care se fisurează vizibil după doar câteva săptămâni sau luni de folosire. Dacă nu observaţi nicio crăpătură în jantele de aliaj, poate ca noroiul sau praful este cauza, motiv pentru care specialiştii recomanda spălarea frecventă a jantelor în scopul verificarii stării acestora.

Din fericire, chiar şi în cazul apariţiei unor asemenea probleme la autoturismul pe care îl deţineţi, serviciile de reparaţii jante de aliaj în Bucureşti pe care vi le oferim vă vor scoate din orice încurcătură.

De ce este nevoie de reparații jante de aliaj? Cauze care determină apariția fisurilor

Fisurile în jantele din aliaj sunt cauzate în mare măsură de impactul cu gropi, cu carosabilul care nu este perfect drept sau cu diferite borduri. În cele mai multe cazuri, o jantă susține o greutate de ordinul tonelor, fiind constant și sub presiunea pe care o aplică anvelopele. Dacă impactul cauzat de o groapă este prea mare pentru a fi absorbit de cauciuc, acesta se va transmite către jante, cauzând fisuri. De cele mai multe ori, după un asemenea impact pe care îl resimţiţi la volan, puteţi observa şi crăpăturile apărute în jante imediat ce opriţi maşina. Uneori, crăpăturile sunt vizibile doar dupa spălarea mașinii și o verificare atentă.

Se recomandă ca îndată ce observaţi o asemenea fisură să vă adresaţi unui profesionist cu experiență în reparații jante de aliaj în București. Motivul este simplu: crăpăturile de mici dimensiuni din jantele de aliaj pot determina explozia cauciucului – un real pericol pentru siguranţa conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Cum se repară fisurile jantelor din aliaj?

Repararea şi recondiţionarea structurală a jantelor din aliaj cu care este echipată maşina pe care o conduceţi sunt elemente fundamentale ce ţin de siguranţa pe şosele. Este necesar să puneţi accent pe acest lucru şi să nu amânaţi reparația jantelor pentru că, în caz contrar, această decizie poate afecta în mod negativ performanța vehiculului.

Primul pas în repararea jantelor din aliaj afectate de fisuri este curățarea murdăriei acumulate în crăpături. Ulterior, janta va fi sudată, folosindu-se un procedeu numit sudură în mediu protejat, cu argon de tip TIG/ WIG. Nu în ultimul rând, odată ce reparațiile necesare sunt efectuate și fisurile sunt sudate, janta va fi recondiționată, pentru un aspect fără cusur.

Pentru reparația fisurilor și alte operațiuni de reparații jante de aliaj vă recomandăm să apelați cu încredere la specialiști experimentați, pentru că numai aceştia dispun de tehnologiile şi de echipamentele necesare pentru a întreprinde aceste operaţiuni. La SRZ Powdercoating folosim inginerie de ultimă generaţie pentru a repara toate tipurile de jante de aliaj, eliminând fisurile apărute.