Recondiționări jante Pitești

Principalele tipuri de jante auto sunt realizate fie din aliaj/ aluminiu, fie din tablă. De aceea, și procesul de recondiționare diferă în funcție de tipul de jantă, precum și de nivelul de denivelare al acesteia.

Dacă vă întrebați care dintre cele două tipuri de jante – aliaj sau tablă – sunt mai rezistente sau se recondiționează mai ușor, acest articol vă poate oferi informațiile de care aveți nevoie.

Trimite setul de roti la noi pentru a putea fi reconditionate

conditionari jante pitesti

Diferențele dintre jantele din aluminiu și cele din tablă

Cele mai evidente și mai cunoscute diferențe dintre jantele de aluminiu și cele din tablă țin de aspectul estetic și de rezistență. Jantele din aluminiu sunt mult mai aspectuoase, chiar spectaculoase, dar și mai scumpe și sensibile la lovituri, pe când cele din tablă au un aspect estetic mai puțin plăcut, însă sunt mai ieftine și mai rezistente.

De asemenea, și procedurile de întreținere și recondiționare diferă între cele două tipuri de jante, pentru fiecare tip existând câte o metodă specială de reparare și recondiționare. Sunt diferite inclusiv utilajele și echipamentele necesare recondiționării.

Recondiționări jante Pitești – cum se recondiționează jantele din aluminiu?

Când vine vorba despre recondiționări jante în Pitești sau în orice alt oraș din țară, orice șofer ar trebui să fie la curent cu metodele utilizate pentru efectuarea acestui procedeu, pentru a fi informat în momentul în care duce mașina în atelier.

Etapele de bază sunt similare în majoritatea cazurilor, procesul de recondiționare fiind realizat prin sablare, recondiționare propriu-zisă, vopsire electrostatică, iar, dacă doresc, clienții pot opta și pentru aplicarea unui lac electrostatic, cu protecție anti-UV.

O jantă din aluminiu poate fi recondiționată prin mai multe metode, în funcție de gradul de deteriorare. După efectuarea sablării, adică după curățarea tuturor impurităților și urmelor de vopsea existente, janta trece la faza de recondiționare propriu-zisă, care în cazul jantelor din aliaj se poate realiza fie printr-o sudură de calitate, fie prin îndreptarea la cald și cu ajutorul unei mașini de roluit. Ulterior, janta va trece prin următoarele etape, de vopsit și lăcuit, astfel încât, la final, va arăta ca nouă.

Recondiționări jante Pitești – cum se recondiționează jantele din tablă?

reparatii jante pitesti

În ceea ce privește procesul de recondiționare a jantelor din tablă, mai ales de reparare și îndreptare, acesta este mult mai ușor decât în cazul celor din aliaj. De exemplu, o îndoitură minoră poate fi remediată printr-o metodă destul de rudimentară, dar eficientă, și anume prin lovirea cu ciocanul.

Totuși, atelierele auto profesioniste au în dotarea lor aparatură performantă, care realizează mult mai ușor și mai eficient repararea și recondiționarea jantelor. Un astfel de echipament este și presa hidraulică sau chiar mașina de roluit, care poate fi utilizată și în cazul jantelor din aluminiu.

În cele mai multe cazuri de denivelări de la nivelul jantelor se recomandă să alegeți recondiționarea acestora, atât datorită costurilor mult mai mici decât în cazul înlocuirii, cât și datorită efectelor pe care acest proces le are, în urma căruia jantele își recapătă aspectul inițial, fiind ca noi. În plus, ar fi bine să duceți periodic jantele la îndreptat, pentru a vă bucura la maximum de performanțele mașinii.