recondiționări jante Constanța

Orice componentă a unui autovehicul are nevoie, la un moment dat, de o recondiționare, dacă starea acesteia de funcționare permite acest lucru. În caz contrar, recomandat este ca aceasta să fie înlocuită cu una nouă.

Când vine vorba despre jante, însă, procesul de recondiționare ar trebui să facă parte din planul pe care îl aveți în momentul în care duceți mașina la revizie. Pe lângă îmbunătățirea aspectului estetic, acest proces are și rolul de a preveni posibilitatea ca eventualele deteriorări ale unei jante să provoace pagube însemnate pentru performanțele autovehiculului.

Ne puteți trimite setul de roți la adresa atelierului nostru

Când este nevoie de recondiționări de jante?

Orice mașină, indiferent de cât de priceput este șoferul care o conduce, va avea la un moment dat jante care prezintă zgârieturi sau îndoituri. Acest lucru este cauzat, în principal, de gropile care se află pe partea carosabilă și care, uneori, nu pot fi evitate, precum și de situațiile în care șoferii apelează la variante neobișnuite pentru a evita aglomerația din trafic, acestea ducând adesea la frecarea jantelor de borduri.

Prin urmare, după o perioadă în care rularea cu astfel de jante nu a prezentat nici un impediment, este recomandat să vizitați un atelier auto pentru a beneficia de serviciile de recondiționări jante în Constanța sau în orașul în care locuiți. Acestea au rolul de a oferi jantelor aspectul inițial, dar și de a le face mai durabile și mai rezistente în fața viitoarelor lovituri. 

reconditionari jante constanta

În ce constau serviciile oferite de un atelier de recondiționări jante din Constanța?  

Orice proces de recondiționări jante, indiferent că se desfășoară în Constanța sau într-un atelier auto dintr-un alt oraș, cuprinde o serie de etape esențiale. Totuși, trebuie menționat faptul că utilizarea acestora variază în funcție de nevoile și deteriorările pe care la au jantele.

Prin urmare, etapele procesului de recondiționare a jantelor sunt:

  • sablarea jantei;
  • recondiționarea propriu-zisă (îndreptare, roluire, sudare, în funcție de situație);
  • vopsirea jantei în câmp electrostatic;
  • aplicarea unui lac electrostatic, care poate avea diferite roluri, printre care și protecția anti-UV, această etapă fiind opțională.

O metodă foarte modernă, de ultimă generație, de recondiționare a jantelor este Diamond Cut, efectul acesteia fiind unul spectaculos, orice jantă recăpătându-și aspectul inițial, ca nou.

Când este recomandată înlocuirea jantelor?

Prețul pe care îl au jantele, indiferent de materialul din care acestea sunt realizate, este considerabil mai mare decât în cazul recondiționării. Prin urmare, unul dintre considerentele principale pentru care puteți să alegeți recondiționarea jantelor în detrimentul înlocuirii este legat de costuri.

Totuși, există anumite situații în care recondiționarea jantelor nu este posibilă, pentru siguranța șoferilor fiind indicată înlocuirea. O astfel de situație este cea în care, în urma unui accident, janta a crăpat sau s-a deformat foarte mult, astfel că repararea și recondiționarea acesteia nu mai prezintă siguranță. 

Dacă nu știți ce să alegeți – recondiționare jante sau înlocuire – este recomandat să vă consultați cu un specialist, care vă va oferi toate informațiile necesare și va stabili dacă starea actuală a jantei mașinii permite recondiționarea sau nu.