janta zgariata

Traficul și drumurile pe care circulă mașinile duc adesea la apariția unor zgârieturi sau deformări ale jantelor, oricât de experimentați ar fi șoferii. Prin urmare, este probabil să fi observat că jantele mașinii nu mai sunt într-o stare foarte bună, aspectul acestora fiind afectat de zgârieturi. În astfel de cazuri, soluția este reprezentată de recondiționarea jantelor la un atelier care oferă astfel de servicii, cum este SRZ Powdercoating.

Care tipuri de jante se zgârie mai ușor?

Deși jantele din oțel/ tablă sunt unele dintre cele mai rezistente tipuri de jante care pot fi puse pe un autovehicul, chiar și acestea se pot zgâria de-a lungul timpului, mai ales atunci când se realizează manevre periculoase sau când se circulă cu mașina prin zone cu carosabil deteriorat.

În schimb, jantele din aliaj/ aluminiu sunt mai sensibile și inclusiv recondiționarea acestora se realizează cu ajutorul unor instrumente speciale. Prin urmare, acest tip de jantă este mai predispusă la zgârieturi și îndoituri. Cu toate acestea, jantele din aliaj/ aluminiu sunt printre preferatele șoferilor, datorită aspectului atractiv pe care acestea le au, dar și performanțelor pe care le oferă autovehiculului.

jantă zgâriată

Ai o jantă de aluminiu și s-a zgâriat? Ce trebuie să faci? 

Una dintre tehnicile pe care specialiștii le utilizează pentru repararea și recondiționarea jantelor este sudarea. Aceasta nu numai că este foarte eficientă, dar asigură și o durată de viață mai mare. Această tehnică este foarte potrivită în cazul în care janta zgâriată este afectată destul de puternic.

În cazul în care janta zgâriată este afectată superficial, recondiționarea se face în alt mod: cu o șlefuire corectă și aplicarea unei vopsele și a unui lac de protecție, fie numai pe zona afectată, fie pe toată suprafața acesteia, dacă se observă o diferență evidentă între cele două nuanțe.

Indiferent de gradul în care jantele sunt afectate de zgârieturi, este important să se apeleze la serviciile unui atelier specializat în acest gen de recondiționări, mai ales când este vorba despre jantele din aluminiu, care implică tehnici speciale de recondiționare.

jantă zgâriată

Ce alte servicii mai sunt destinate jantelor din aluminiu?

Un atelier specializat deține în portofoliul propriu și alte tipuri de servicii destinate, în special, jantelor din aluminiu. Astfel că, pe lângă sudarea sau remedierea unor zgârieturi superficiale, jantele din aluminiu pot fi și îndreptate, cu ajutorul unor echipamente speciale, cum sunt presele hidraulice. De asemenea, denivelările care pot apărea la nivelul unei astfel de jante se pot remedia prin intermediul procesului de roluire a marginilor jantei, astfel încât acestea să nu mai fie strâmbe.

Un alt proces care face parte din gama de servicii destinate reparației și întreținerii jantelor din aliaj este și sablarea. Aceasta se referă la procesul de pregătire a jantei pentru o revopsire și are rolul de a facilita aderența noului strat de vopsea pe suprafața acesteia.

Prin urmare, serviciile care sunt destinate unora dintre cele mai importante elemente ale unui autovehicul sunt foarte vaste, orice problemă găsindu-și rezolvarea cu ajutorul unor profesioniști.