janta indoita

Motivele pentru care șoferii ajung în ateliere auto sunt foarte multe, însă unul dintre cele mai solicitate servicii este cel de îndreptat jante. Din cauza drumurilor, a căror stare este una destul de degradată, dar și ca urmare a grabei și neatenției la volan, șoferii ajung adesea să își zgârie sau să își îndoaie jantele.

Cu toate ca, de cele mai multe ori, aceste deteriorări sunt minore și nu afectează condusul și modul în care rulează autovehiculul, în timp efectele ignorării acestora pot fi destul de importante.

Care sunt efectele produse de o jantă îndoită?

Unele lovituri provocate jantelor, deși nu sunt puternice, pot determina apariția unor deteriorări ale căror semne se pot observa rapid. Pe lângă semnele estetice, loviturile pot afecta marginea jantei, ducând la pierderea etanșeității acesteia. Prin urmare, se poate observa că anvelopa respectivă începe să piardă aer.

Totodată, dacă aceste semne nu sunt observate imediat, în timp, o jantă îndoită poate influența în mod negativ performanțele autovehiculului, printre efectele pe care aceasta le provoacă fiind și următoarele:

  • nu se poate realiza o echilibrare corectă a roților;
  • anvelopele se vor uza într-un mod neuniform;
  • vibrații resimțite în timpul condusului, la nivelul volanului;
  • o eficiență scăzută la frânare;
  • manevrabilitatea greoaie a autovehiculului.
janta indoita

Ce tehnici de reparație utilizează profesioniștii?

Pentru orice defecțiuni sau deteriorări apărute la nivelul autovehiculului, este recomandat să mergeți la un service sau atelier auto specializat.

Echipa SRZ Powdercoating este formată din persoane calificate, care au cunoștințele tehnice necesare pentru a repara o jantă îndoită. În plus, deținem echipamentul necesar remedierii acestor probleme.

Unele dintre cele mai populare metode de îndreptare a jantelor sunt tehnologia de asistență hidraulică sau tehnologia cu role fixe și mobile.

În cazul tehnologiei de asistență hidraulică se folosește un utilaj special, care va realiza întregul proces de îndreptare a jantelor, tehnicienii având rolul de a supraveghea si ghida utilajul, astfel încât să nu apară fisuri. Principalul avantaj al acestei tehnologii este precizia.

În schimb, cea de-a doua metodă presupune utilizarea unui aparat hidraulic dotat cu role electromecanice, acesta fiind cunoscut și sub denumirea de mașină de roluit.

janta indoita

De ce este bine să apelați la serviciile de îndreptare a jantelor?

Dacă deteriorările jantelor sunt minore și nu afectează imediat performanțele autovehiculelor, ar trebui să mergeți periodic pentru îndreptarea și recondiționarea acestora, pentru a preveni uzura anvelopelor și altor componente ale autovehiculelor.

În plus, beneficiile de care vă veți bucura în urma efectuării acestor recondiționări sunt destul de importante. Dintre aceste vi le amintim pe următoarele:

  • recondiționarea jantelor cu ajutorul echipamentelor potrivite se realizează rapid și eficient;
  • cu o singură operațiune pot fi recondiționate ambele părți ale unei jante, astfel că acest proces se bucură de o precizie ridicată;
  • în urma acestui proces, cele două fețe ale jantei – cel interior și cel exterior – sunt aliniate în paralel.

Prin urmare, dacă nu doriți ca întregul sistem de direcție al mașinii să fie afectat de o jantă îndoită, cel mai bine ar fi să nu ignorați importanța recondiționării jantelor.